Saturday, April 20, 2013

Лице в лицеАјде да се погледнеме лице в лице
и да ги тргнеме маските.
Не е важно што ќе видам,
или што ќе видиш,
само да бидеме искрени,
до срж.
Не ми е важно
ако ми ја видиш празнината во очите
или до болка соголената,душа.
Ниту камен студеното срце..
Одамна веќе не ми е гајле што мислат другите.
Да не се плашиш?
Од тоа што би ти видела трагите
што ти ги оставило времето,
гнилежот во душата..
Каков е тој сомнеж?
Ајде, верувај ми
 и во глувоста на оваа ноќ
да се погледнеме лице в лице.
Нека паднат маските.

No comments:

Post a Comment