Thursday, August 29, 2013

Limitless


Сакав да им напишам на кондензираните
стакла на прозорците,
цела приказна.
Да раскажам се`
помеѓу рамките на еден поглед,
на распослани умирања,
на потрошени животи.
Мали беа прозорците,
а јас имав толку многу да раскажам.
И не сакав да штедам на зборови
и букви
во лош ракопис.
Затоа само штуро
со раката
ги избришав и прозорците,
и умирањата,
дури и потрошените животи,
и низ рамките на погледот
прострев соништа.
Многу соништа.
Зошто во сонувањето,
никој не не` ограничува.


No comments:

Post a Comment