Saturday, May 25, 2013

МамурлукМамурна
протегам раце
во обид да гушнам
имагинарност
на твојата личност,
да се огледам во
празнината
на твоите очи
додека замислен
лежиш на перница
до мене.
И зелено се смеам.
Ја чувствувам незрелоста
на врвот од јазикот,
сува жед
како последица
на премногу количина
црвено вино.
Голтка по голтка,
водата ми ја гасне жедта
и те гасне тебе
во моите очи.
Се смеам во одразот
на искршеното огледало
и се давам
 во горчливост на кафе
и киселкав вкус
на презреани јагоди.
Се гушкаме со маглата
секое утро..
Утеха за уште една пијана ноќ,
халуцинации од љубов
и горчливо кафе.
Се гледаме..
Јас, Ти
и згужвани соништа
на мојата перница..
Некое друго мамурно утро.

No comments:

Post a Comment