Sunday, June 2, 2013

Песимизам
Кога денот ќе замине
преку светлоста на уличните канделабри,
можеш да ме најдеш
на улицата без име,
како флуид
растечена низ
сувиот асфалт..
И не прашувај ме ништо.
Ништо не ќе ти кажам.
Остани со мене,
ќе си зјапаме
бесцелно
во фокусот
на црно-белата фотографија
на истргнатиот живот
низ прстите..
И ќе потонеме во кошмари
на изопачен свет,
со изгубени вредности..
Ќе си ги сплотиме дланките
и песимистички ќе кажеме,
оти чашата е полупразна.

No comments:

Post a Comment